Vrolijk fietsoptocht op 27 april 2017 in Niekerk-Oldekerk-Faan

Ondanks dat de weervoorspellingen ook dit jaar niet erg gunstig waren voor koningsdag, was het gelukkig een droge ochtend tijdens het Oranjefeest. Bijna 50 basisschool kinderen hadden zich ingeschreven voor de versierde fietsoptocht en fietsringsteken.

Doordat er weinig deelname was vanuit de basisschoolgroepen 7 en 8 is besloten om deze samen te voegen tot één groep samen met 5 en 6.

Even na half 10 vertrokken de deelnemers vanaf de CBS Rehoboth in Oldekerk met hun creatieve fietsten en skelters achter Showkorps DINDUA aan naar OBS De Opstap in Niekerk. Het was een veelzijdige en kleurrijke optocht. Thema’s dit jaar waren o.a. koninklijke paarden, bijenkoningin, chinees meisje, spiderman en een skelter met een oranje koets. Een paar kinderen hadden de leeftijd van de Koning (kroonjaar: 50) verwerkt in hun creatie. De meeste kinderfietsen waren voorzien van de kleuren van Nederlandse vlag en oranje. De versierde fietsen werden beoordeeld door een jury.

Eenmaal bij OBS De Opstap aangekomen was er tijd voor een kop koffie, thee en ranja voor de kinderen. De koffie en thee werd aangeboden door Bob en Henny Ansing van De Rotonde.

Gezien de weervoorspellingen en enig op onthoud tijdens de optocht is besloten om gelijk verder te gaan met het fietsringsteken. Na het fietsringsteken kregen alle kinderen een attentie mee naar huis en werden de prijzen van de versierde fietsen uitgereikt aan de winnaars door het bestuur van St Dorpsbelangen.

Een  foto impressie van de oranjeactiviteiten staan op de website van www.niekerk-oldekerk-faan.nl.

Prijswinnaars zijn:

Groep 1 en 2