Terugblik op Koningsdag 2018

Kleurijke oranjeoptocht op 27 april 2018 in Niekerk-Oldekerk-Faan!

 

Met een mooie strakke blauw lucht begon Koningsdag 2018. Bijna 40 kinderen hadden zich ingeschreven voor de versierde fietsoptocht en fietsringsteken.

Even na half 10 vertrokken de deelnemers vanaf De Opstap in Niekerk met hun creatieve fietsen en skelters achter Showkorps DINDUA aan naar Oldekerk. Het was een veelzijdige en fleurige optocht met oranje, rood, wit en blauw.  Thema’s dit jaar waren o.a. legerwagen voorzien van een Canadese vlag, creaties met koningen en koninginnen, een bloemenmeisje, een fiets met een hoepel rondom het zadel voorzien van Nederlandse vlaggetjes, een tropische fiets, oranjevlinder, skelter met kroon op het dak en één met de koningin op het dak!  Na een uur te hebben gelopen en gefietst kwam de optocht aan bij CBS De Rehoboth in Oldekerk. En was er tijd voor een kop koffie of thee en ranja voor de kinderen. De koffie, thee en ranja werd aangeboden door Bob en Hennie Ansing van Dorpshuis De Rotonde.

De versierde fietsen werden beoordeeld door een jury. Uiteindelijk heeft de jury in overleg met de organisatie besloten, gezien de vele aanmeldingen in  groep 1 en 2, om twee derde prijzen uit te reiken.

Na het fietsringsteken kregen alle kinderen een attentie mee naar huis en werden de prijzen van de versierde fietsen uitgereikt aan de winnaars door het bestuur van

St Dorpsbelangen.

Een foto-impressie van de oranjeactiviteiten komt binnenkort op de website van St. Dorpsbelangen: www.niekerk-oldekerk-faan.nl.

Prijswinnaars zijn:

Groep 1 en 2

1: Manon Sinnema

2: Fayen Lont

3: Alfina Rozendal en 3: Ylva Solle

 

Groep 3 en 4:

1: Roel en Warren Rozendal

2: Marije Goos

3: Sil de Boer

 

Groep 5 en 6

1: Henk–Jan Harkema

2: Stijn en Babette van Hussel

3: Raymon Ridder

 

Groep 7 en 8

1: Gerrit v.d. Streek en Jens vd Schors

2: Marijn Huizinga